Loading

Craftsmanship

Celine Roelens

De juwelen van Celine Roelens zijn nog handgemaakt van het begin tot het einde van het proces. Dat maakt dat geen enkel juweel hetzelfde kan zijn.

Craftsmanship

De juwelen van Celine Roelens zijn nog handgemaakt van het begin tot het einde van het proces.

 Dat maakt dat geen enkel juweel hetzelfde kan zijn.

Handwerk

Celine Roelens

Een goudsmid is een ambachtsman of vrouw die aan de werkbank juwelen met de hand vervaardigd. Celine: “Goudsmid is een zeer oud en edel beroep. Eerst vertrek je van het smelten van de juiste legering, daarna bewerk je dit stukje edelmetaal door te pletten, zagen en solderen tot een afgewerkt juweel. Het is een beroep dat veel geduld en doorzettingsvermogen vergt en zeker niet voor zomaar iedereen is weggelegd. Helaas zijn we met uitsterven bedreigd en neemt de 3D printer het al te vaak over. Hierdoor komt er alleen bij de afwerkingsfase een goudsmid aan te pas.”

Edelsmeedkunst

Craftsmanship

De juwelencollecties van Celine Roelens worden vervaardigd door meestergoudsmeden en edelsteenzetters met jarenlange ervaring. Kunstenaars in de edelsmeedkunst die dezelfde passie delen als Celine: tot het uiterste gaan om steeds weer opnieuw een uniek en prachtig juweel af te leveren met als doel de klant gelukkig te maken… Celine Roelens is de trotse bezitter van een eigen meesterstempel, een keurmerk van kwaliteit uitgegeven door de Koninklijke Munt van België die Celine toelaat juwelen te mogen fabriceren.

Uniek exemplaar

Als u een juweel koopt van Celine wordt u de drager van een uniek exemplaar. De meerderheid van de juwelen die verkocht worden, zijn geprint in verloren was en gegoten in een edelmetaal. Daardoor kan er telkens een exacte kopie gemaakt worden.

 

Edelstenen

Celine: “Ik ga voor ieder juweel telkens op zoek naar een zeldzame edelsteen. Daardoor is het soms heel moeilijk om een gelijkaardige steen te vinden als een juweel uit mijn collectie is uitgeput. Mijn sieraden zijn niet per honderd te bestellen in een fabriek, omdat het de natuur is die ons al dat moois geeft. We moeten soms op het juiste moment wachten om de juiste edelsteen te vinden tegen een correcte prijs. Het kan gebeuren dat ik het moeilijk heb om afscheid te nemen van een creatie omdat ik er veel passie en geduld in heb geïnvesteerd of gewoon omdat de edelsteen die ik gebruikte zo speciaal was …"